Benodigde ingrediënten Roergebakken tofusalade voor 4 tot 6 personen
- 1 blokje tofu
- 120 g peultjes
- 60 g champignons
- 2 geschilde worteltjes
- 2 stengels bleekselderij
- 4 bosuitjes
- 1,4 dl plantaardige olie
- 60 g broccoliroosjes
- 3 el citroensap
- 2 tl honing
- 1 tl geraspte verse gember
- 3 el sojasaus
- wat sesamolie
- 60 g ongezouten pinda's
- 120 g taugé
- ½ Chinese kool
- De tofu goed uit laten lekken en het overtollige vocht er wat uitdrukken. In blokjes van circa 1,25 cm snijden.
- De peultjes schoonmaken.
- De champignons in dunne schijfjes snijden.
- Wortels en selderij diagonaal in dunne schijfjes snijden.
- De bosuitjes schoonmaken en diagonaal in dunne ringen snijden.
- In een wok of grote braadpan 2 eetlepels van de plantaardige olie verhitten. Peultjes, paddestoelen, selderij, wortel en broccoli toevoegen en alles 2 minuten roerbakken.
- De groenten uit de wok scheppen, apart zetten en af laten koelen.
- De rest van de olie in een kleine kom doen en citroensap, honing, gember, sojasaus en seamolie erdoor kloppen.
- De gesneden bosui, pinda's en taugé door de afgekoelde groenten scheppen.
- De groenten met de dressing mengen en dan de tofu toevoegen. De tofu er voorzichtig doorscheppen, zodat de blokjes heel fijn snijden.
- De koolbladeren fijnsnijden en op een serveerschaal leggen. De salade hierover verdelen en goed gekoeld serveren.
- Tijd: voorbereiding ongeveer 25 minuten, bakken 2 tot 4 minuten.
- Voorbereiding: de roergebakken groenten moeten volledig afgekoeld zijn, anders verliezen ze hun knapperigheid.
- Variatie: voor een niet vegetarische salade kun je de tofu vervangen door stukjes kip.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer