Deze suikervruchten worden ook wel toffeevruchten genoemd. Suikervruchten of toffeevruchten zijn door een beslag gehaald, gebakken en met een dun karamellaagje bedekt. toffeevruchten genoemd. Suikervruchten voor 4 personen kan je zelf klaarmaken met behulp van onderstaand recept.
Beslag
- 3100 g bloem, gezeefd
- mespunt zout
- 1 ei
- 1,4 dl water en melk, half om half gemengd
- frituurolie
Karamelsiroop
- 225 g suikervruchten
- 3 el water
- 1 el olie
- 1 grote appel, geschild, van het klokhuis ontdaan en in stukken van 5 cm gesneden
- 1 banaan, geschild en in stukken van 2,5 cm gesneden
- ijswater
- Voor het beslag: alle ingrediënten, behalve de olie, in een keukenmachine doen en goed mengen. Het beslag in een kom gieten.
- Voor de siroop: de suiker met het water en de olie in een zware pan mengen en op laag vuur verhitten tot de suiker is opgelost. Aan de kook brengen en goed laten koken tot het een mengsel een lichte karamelkleur krijgt.
- Terwijl de karamel wordt gemaakt, wordt de frituurolie in een wok verhit. De door het beslag gehaalde stukken fruit met een paar tegelijk bakken.
- De stukken fruit terwijl ze nog heet en knapperig zijn met behulp van een tang of eetstokjes door de hete karamelsiroop halen. Roer ze er goed doorheen zodat ze gelijkmatig bedekt worden.
- De stukjes daarna onmiddellijk in ijswater dopen om de siroop hard te laten worden; elk stukje fruit op een ingevette schaal leggen. Ga zo door tot alle stukjes fruit klaar zijn.
- De suikervruchten op een schone serveerschaal leggen wanneer de karamel hard is en de vruchten zijn afgekoeld.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer