Benodigde ingrediënten Vruchteflappen 10 stuks
- 450 g bladerdeeg
- olie om te frituren
- 10 rijpe, verse abrikozen, gehalveerd en ontpit, of 450 g
- abrikozen uit blik, uitgelekt
- 450 g roomkaas
- poedersuiker
- Het deeg uitrollen en in 10 gelijke ronde lapjes snijden. Verhit minimaal 5 cm olie in een wok tot een temperatuur van 190 graden Celsius.
- De abrikozen in vieren en de kaas in 10 gelijke delen snijden
- Leg een stukje kaas en een gelijke hoeveelheid deegrondjes. De andere helft eroverheen vouwen en de randen dichtdrukken. Maak een decoratief patroon in het deeg.
- Eén flap tegelijk in de olie leggen en aan beide kanten goudbruin bakken. De bovenkant regelmatig met olie bestrijken
- Op keukenpapier uit laten lekken, bestrooien met poedersuiker en warm serveren.
- Tijd:Voorbereiding ongeveer 20 minuten, bakken ongeveer 45 minuten. Totale tijd om makkelijke Vruchteflappen 10 stuks te bereiden is iets meer dan een uur.
- Variatie: in plaats van abrikozen kun je ook andere vruchten, zoals verse guave, mango of papaja. Ook geschikt voor perziken of kersen.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer