Benodigde ingrediënten Kaaskrokantjes (borrelhapje 40 stuks)
- 30 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl droge Engelse mosterd
- zout en peper
- 60 g Gruyère
- 60 g Emmentaler
- 1 ei, licht geklopt
- 2 el melk
- 1 teentje knoflook, uit de pers
- 10 sneetjes oud bruin brood
- olie om te frituren
- Bloem, bakpoeder, mosterd en een snufje zout en peper samen in een een kom zeven. De Gruyère en Emmentaler raspen.
- Kaas, ei, knoflook en het bloemmengsel mengen. Goed kloppen.
- De korstjes van het brood snijden en alle boterhammen diagonaal in vier driehoekjes snijden.
- Bestrijk elk driehoekje brood met een theelepel van het mengsel.
- Wat olie voor frituren in een wok verhitten tot ongeveer 180℃. De driehoekjes voorzichtig in porties bakken (beginnen met de broodzijde omhoog). In 4 tot 5 minuten aan beide kanten goudbruin bakken.
- Uit de pan halen en op keukenpapier uit laten lekken. Warm houden tot ze allemaal gebakken zijn en natuurlijk heet serveren.
- Voorbereiding: ongeveer 20 minuten, bakken 4 tot 5 minuten per portie. Gebruik wit brood in plaats van bruin brood als variant. Grillen kan ook in plaats van frituren.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer