Aubergine Szetsjwan is en apart bijgerecht dat extra smaak aan je maaltijd geeft. Dit Aubergine Szetsjwan recept is bedoeld voor 2 personen.
Benodigde ingrediënten Aubergine Szetsjwan voor 2 personen
Olie
- 1 grote aubergine, in repen van 5 bij 1 cm gesneden
- 3 teentjes knoflook, gepeld en geperst
- 2,5 cm verse gemberwortel, geschild en gesnipperd
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 100 g gekookte kip, in stukjes
- 1 rode of groene peper, in reepjes
Kruiden
- 1 dl kippebouillon
- 1 tl suiker
- 1 tl rode wijnazijn
- ½ zout
- ½ tl versgemalen zwarte peperkorrels
Saus
- 1 tl maïzena
- 1 el water
- 1 tl sesamolie
Tip: de hoeveelheid pepers kun je variëren, kip van tevoren koken.
- De wok verhitten en er 3 eetlepels olie in doen. De aubergine toevoegen en 4-5 minuten bakken. De aubergine toevoegen en 4-5 minuten bakken. De aubergine neemt veel olie op, goed blijven roeren omdat ze anders aanbrandt. Uit de wok scheppen en apart zetten.
- De wok verhitten en 2 eetlepels olie toevoegen. Knoflook en gember erin doen en 1 minuut bakken.
- De uitjes toevoegen en 2 minuten bakken. Kip en peper toevoegen 1 minuut mee laten bakken.
- De aubergine weer in de wok doen. De ingrediënten voor het kruiden mengen, toevoegen en het geheel 6-7 minuten zacht laten koken.
- De ingrediënten voor de saus mengen, toevoegen en zacht laten koken tot de saus gebonden is. Eventueel met extra sesamolie serveren.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer