Voor een licht dessert is er geen betere keuze dan een Guave-muntsorbet; het Guave-muntsorbet heeft een exotische smaak. Guave-muntsorbet is een Mexicaans nagerecht en dit Guave-muntsorbet recept is voldoende om 7 deciliter Guave-muntsorbet te maken.
Benodigde ingrediënten Guave-muntsorbet voor 7 deciliter
- 150 g kristalsuiker
- 225 dl water
- 4 rijpe guaves
- 2 el gehakte verse munt
- sap van 1 limoen
- 1 eiwit
- verse muntbladeren om te garneren
- Doe suiker en water in een pan met dikke bodem. Verhit het water in een pan met dikke bodem. Verhit het water langzaam, zodat de suiker oplost. Als de vloeistof een heldere stroop is geworden, 30 seconden lang flink doorkoken. Laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarn ain de koelkast bewaren.
- Snijd dan de guaves doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Gooi schil en zaden wegen pureer het vruchtvlees in een keukenmachine. Voeg munt toe en vermeng de vruchten met de koude siroop. Voeg geleidelijk limoensap toe tot de gewenste zoete smaak bereikt is.
- Giet het mengsel in een ondiepe bak en zet het in de diepvries tot het halfbevroren is. Verwerk het nogmaals in de keukenmachine om de ijskristallen fijn te maken en zet het weer in de diepvries tot het bevroren is.
- Klop het eiwit stijf. Verwerk de sorbet weer in de keukenmachine, spatel eiwit erdoor en vries de sorbet opnieuw in.
- Zet de sorbet 15 minuten voor het serveren in de koelkast.
- Schep er bolletjes uit en garneer met muntblaadjes.
- Belangrijk: Hou rekening met het invriezen van de sorbet na elke bewerking.
- Mengen: Als je geen keukenmachine hebt, kun je ook een elektrische mixer gebruiken.
- Bewaren: De Guave-muntsorbet is 3 maanden in de diepvriezer bij -18℃ te bewaren!
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer