Benodigde ingrediënten Pittige oosterse mie voor 4 personen
- 225 g mie (gemiddelde dikte)
- 5 el olie
- 4 worteltjes
- 225 g broccoli
- 12 gedroogde Chinese shiitake paddestoelen, 20 minuten geweekt in kokend water
- 4 bosuitjes, diagonaal in dunne plakjes gesneden
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 1 tot 2 tl chilisaus, mild of heet
- 4 el sojasaus
- 4 el rijstwijn of droge sherry
- 2 tl maizena
- De mie ongeveer 4 tot 5 minuten in water koken (wat zout toevoegen). Afgieten, onder de hete kraan afspoelen om zetmeel te verwijderen en uit laten lekken. Schudt de mie om met 1 eetlepel olie om kleven te voorkomen.
- De worteltjes diagonaal in dunne plakjes snijden.
- De broccoliroosjes van de stelen snijden en in niet te kleine stukken verdelen. De stelen in dunne schijfjes snijden; als ze taai lijken, kun je ze beter eerst even schillen.
- De groenten ongeveer 2 minuten in kokend water blancheren.
- De stelen van de paddestoelen snijden en weggooien. De hoedjes in dunne plakjes snijden en met de bosuitjes apart zetten.
- Een wok verhitten en de rest van de olie met het teentje knoflook toevoegen. De knoflook in de wok laten terwijl de olie heet wordt en daarna verwijderen.
- Wortel en broccoli hierin 1 minuut roerbakken. Paddestoelen en bosui toevoegen en alles al omscheppend bakken.
- De sojasaus goed mengen met chilisaus, wijn en maizena. Aan de groenten toevoegen en roeren tot de saus bindt en helder wordt. De mie toevoegen, omscheppen en onmiddellijk serveren.
- Voorbereiding: 20 minuten, koken 7 tot 8 minuten.
- Variatie: als extra kunnen aan dit gerecht gesneden, geblancheerde bamboescheuten of taugé worden toegevoegd.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer