Benodigde ingrediënten Karamelappelen uit Peking voor 4 personen
- 4 stevige appelen
- 1 ei
- 60 g bloem
- olie om te frituren
- 6 el suiker
- 3 el olie
- 3 el lichte suikerstroop
- 1. De appelen schillen, klokhuis verwijderen en in dikke plakken snijden. De plakken in stukken verdelen.
- Maak van het ei, de bloem en 4 eetlepels water een soepel beslag. De olie voor het frituren in een wok tot ongeveer 180 ℃ verhitten.
- De appelschijfjes voor het bakken door het beslag halen. De appelschijfjes in porties 2 tot 3 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier uit laten lekken en warm houden.
- In een pan op laag vuur de suiker, olie en 2 eetlepels water verhitten tot de suiker is opgelost. Het vuur hoger zetten en ongeveer 5 minuten koken, tot de suiker karameliseert. De stroop erdoor roeren en nog 2 minuten verhitten.
- De stukjes appel toevoegen en er voorzichtig door roeren, zodat ze worden bedekt met karamelmengsel.
- De hete met karamel bedekte appelen snel in een grote schaal met ijswater leggen om de karamel hard te laten worden.
- Tijd: voorbereiding ongeveer 10 minuten, bakken 10 minuten.
- Voorbereiding: de appelstukken pas door het beslag halen vlak voordat je ze gaat bakken, anders worden ze slap.
- Opmerking: let er bij het karameliseren goed op dat de suiker niet bruin wordt.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer