Over Couscoussalade met sardine voor 4 personen
Benodigde ingrediënten Couscoussalade met sardine
- 400g broccolirijst
- 300 g parelcouscous
- 2 blikjes sardines in olijfolie (120 g van Princes)
- 200 g hummus naturel
- 400 g geraspte bietjes uit de koeling
- 10 g bieslook (bakjes van 15 g)
- Maak de couscous eerst klaar, volgens de aanwijzingen op het pak. Doe de broccolirijst in een schaal en schenk er kokend water overheen tot het onder staat. Laat dit 2 minuten zo staan, giet het af en schep de couscous erdoor.
- Laat tegelijk de sardines ook uitlekken, maar vang hiervan wat olie op, liefst 3 eetlepels. Hak de bieslook klein en meng de olie en de helft van de bieslook door de hummus.
- Dan gaat de hummus weer bij de bietjes, en dit roer je daarna rustig door de gekookte couscous heen. De sardines kun je met vorken uit elkaar trekken en dan neerleggen bovenop de salade.
- Voorbereiding: koken inclusief voorbereiden hooguit 15 minuten.
- Tot slot: De rest van de bieslook kan er nu op gestrooid worden en naar keuze wellicht nog een paar partjes citroen, wat de smaak natuurlijk weer versterkt.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer