Benodigde ingrediënten Maispannekoekjes voor 4 personen
- 150 g meel
- 1 el bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 2 eieren, gesplitst
- 4,6 dl karnemelk
- olie
- 275 g mais
- rode-paprikasaus (zie rode-paprikasaus)
- gesnipperde bosuitjes
- zure room
- Zeef de droge ingrediënten boven een kom. Voeg de in de zeef achtergebleven stukjes meel toe.
- Meng de eidooiers met de karnemelk en klop dit geleidelijk door droge ingrediënten. Laat dit minstens 15 minuten afgedekt staan.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de droge ingrediënten.
- Verhit een beetje olie in een koekepan. Laat twee eetlepels beslag in de olie vallen. Bestrooi de pannekoekjes met een beetje mais en bak ze tot de onderkant goudbruin is. Draai ze om en bak de andere kant. Maak drie tot vier pannekoekjes en houd ze daarna warm.
- Serveer per drie pannekoekjes, op warme bordjes. Bedek ze met een lepel zure room en een lepel rode-paprikasaus en bestrooi ze met de fijngesneden bosuitjes.
- Maismeel is een belangrijk onderdeel in de Mexicaanse keuken. Hier gecombineerd met mais tot een bijzonder en licht voorgerechtje.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer