Over Kipsalade met kiwi en walnoten voor 4 personen
Wat heb je nodig voor Kipsalade met kiwi en walnoten
- 200 g rauwkostsalade
- 700 g kippenbouten
- 1 broccoli
- 75 g veldsla
- 100 g walnoten
- 2 kiwi's
- 1 citroen
- 1 rode ui
- olijfolie
- peper en zout
- Besprenkel, terwijl je de oven voorverwarmt op 200 graden, de kippenbouten met wat olijfolie, peper en zout, en rooster de kippenbouten in de oven.
- Snij de broccoliroosjes van de stronk en snij de broccolistronk in kleine stukken. De broccoli kook je beetgaar en spoel het af met koud stromend water.
- Schil de kiwi's en sij het vruchtvlees in partjes. Snij de ui in ringen en laat de ringen 10 minuten marineren in vers geperst citroensap van 1 citroen.
- Meng dan de rauwkostsalade met de veldsla, broccoli en kiwi in een saladeschaal. Pluk het kippenvlees met twee vorken van de bouten.
- Verdeel de pulled chicken over de salade en garneer het met walnoten en gemarineerde rode ui.
- Bereiding: totaaltijd 50 a 60 minuten
- Tip: gebruik voor deze salade restjes kip van de bbq die eventueel over zijn. Zorg er in dat geval wel voor dat deze direct gekoeld wordt.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer