Benodigde ingrediënten Garnalentoostjes 20 stuks
- 225 g garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 1 klein ei, geklopt
- 2 tl sherry
- 2 tl oestersaus
- ½ tl geraspte verse gemberwortel
- 2 tl maizena
- zout
- 5 sneetjes wit brood
- olie om te frituren
- Meng de garnalen met het geklopte ei, de sherry, de oestersaus, de geraspte gember, maizena en een snufje zout.
- Gebruik een rond vormpje van 4 cm doorsnede om 20 broodrondjes uit te steken.
- Bestrijk de broodrondjes goed met het garnalenmengsel.
- Verhit voor het frituren voldoende olie in een wok. Bak rondjes in porties met de broodkant als eerste omhoog. Bak ze goudbruin.
- Uit de wok halen en op keukenpapier uit laten lekken. Warm houden tot ze allemaal klaar zijn en meteen serveren.
- Voorbereiding: circa 15 minuten, frituren circa 4 tot 5 minuten. Variatie: snijd het brood eens in andere vormen, zoals vierkantjes of driehoekjes, met pittige tomatensaus of chilisaus.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer