- 1 kip met organen
- 225 g (blik) romige suikermais
- 1 wortel, geschrapt en grof gehakt
- 1 ui, gepeld en grof gesnipperd
- 1 stengel bleekselderij, gehakt
- 6 peperkorrels
- peterseliestengels
- 1 laurierblaadje
- 1 l water
- zout
- peper
Voor de garnering adviseren wij verse gehakte peterselie of bieslook te gebruiken
- De kip maak je schoon en snijd je in vieren. De stukken met de organen, de gehakte groenten, peperkorrels, laurierblaadje, peterseliestengels, zout, peper, en water in de wok doen.
- Aan de kook brengen, het vuur laag zetten en het mengsel 30 minuten laten sudderen. De bouillon zeven en terugdoen in de wok.
- Dan verwijder je de groenten en organen. Je haalt het vlees van de kipstukken en snijdt dit weer in fijne reepjes.
- De suikermais niet laten uitlekken maar zo toevoegen aan de bouillon. Dit geheel breng je aan de kook en laat je 5 minuten sudderen.
- Het vlees toevoegen en dan alles nog 1 minuut laten koken.
- Met gehakte peterselie of bieslook bestrooien en lekker heet serveren!
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer