Eend
- 1 eend, circa 1,8 kg.
- ½ middelgrote komkommer
- 4 sjalotjes
Saus
- klein blikje gele bonenpasta
- 3 el suiker
- 2 el olie
- De eend schoonmaken, droogdeppen een nacht op een koele plaats leggen.
- De komkommer en sjalotjes in kleine reepjes snijden.
- De oven voorverwarmen op 200 °C / gasstand 6.
- De eend op een grillrooster in een braadslee leggen en gedurende 75 minuten braden. De eend moet nu zeer knapperig zijn.
- Voor de saus 2 eetlepels olie in een kleine pan verhitten.
- De bonenpasta en de suiker toevoegen en dit circa 1-2 minuten laten koken.
- Het knapperige vel van de eend snijden en in reepjes van circa 5 cm snijden.
- De stukjes vel op een verwarmde schaal serveren. Het vlees van de eend in schijven snijden en op een aparte schaal serveren.
- Het vel en het vlees van de eend eet je door de stukken in pannekoekjes te wikkelen.
- Deze bestrijkt je eerst met een theelepel saus, dan belegt je ze met een laagje komkommer- en uireepjes.
Tip: Steeds meer supermarkten zoals Jumbo en Albert Heijn verkopen Chinese sauzen.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer