Benodigde ingrediënten Biefstuk op Chinese wijze voor 4 personen
- 225 g biefstuk, in blokjes van 2,5 cm
- mespuntje zuiveringszout
- 1 el lichte sojasaus
- 1 tl Chinese wijn of 2 tl droge sherry
- 2 tl suiker
- 1 tl maizena
- zout en peper
- 2 el donkere sojasaus
- 4 el water
- 2 el donkere sojasaus
- 4 el water
- 2 el aardnotenolie
- 2 teentjes knoflook, uit de pers
- 2 sjalotjes, in diagonale stukjes gesneden van 1,5 cm
- ½ tl geraspte gember
- 1 blikje champignons, uitgelekt
- 1 blikje maiskolfjes, uitgelekt
- 1 el oestersaus
- Het vlees in een schaal leggen en met het zuiveringszout bestrooien met het zuiveringszout.
- De lichte sojasaus mengen met sesamolie, wijn, de helft van de suiker, de helft van de maizena, zout en peper.
- De saus over het vlees gieten en dit minstens een uur laten staan. Af en toe omscheppen.
- Intussen een saus maken door 2 eetlepels donkere sojasaus te mengen met het restant suiker, de maizena en het water. Deze saus apart zetten.
- De aardnotenolie in de wok verhitten en het vlees hier 4 minuten in bakken. Uit de wok scheppen en apart houden.
- Knoflook, sjalotjes, gember, paddestoelen en maiskolfjes in de wok doen. Als laatste het vlees toevoegen.
- Oestersaus erbij en goed mengen. Het sausmengsel toevoegen, alles aan de kook brengen en 3 minuten al roerend laten koken.
- Het gerecht garneren met de 'bloempjes' en serveren met rijst.
- Garnering: Bloemen van sjalotjes - de sjalotjes in stukjes van 5 cm snijden, deze voor twee derde voorzichtig insnijden en ze dan in koud water leggen tot ze mooi gaan krullen.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer