Benodigde ingrediënten Roergebakken groenten voor 4 personen
- 2 wortels
- 225 g broccoli
- 1 ui
- 1 courgette
- 2 stengels bleekselderij
- 2 el olie
- ¼ tl fijngeraspte gemberwortel
- 1 teentje knoflook, uit de pers
- 1 blikje uitgelekte babymais
- 1 el lichte sojasaus
- zout en peper
- De wortels tot bloemetjes snijden door er eerst vijf V-vormige groeven in de lengte uit te snijden en ze dan in schijfjes te snijden.
- De broccoli in kleine roosjes snijden en de stelen insnijden, zodat de roosjes goed gaar worden.
- De ui in dunne reepjes snijden.
- De courgette en selderij in schijfjes snijden.
- Een wok verhitten en de olie toevoegen. Gember, knoflook, ui, wortel, broccoli en courgette toevoegen en 2 tot 3 minuten roerbakken.
- De selderij en de mais toevoegen en die nog 1 tot 2 minuten roerbakken.
- Met sojasaus en eventueel met zout en peper op smaak brengen.
- Voorbereiding: zorg dat alle ingredienten schoongemaakt en gesneden zijn voordat je begint met het bereiden van dit gerecht.
- Tip van de kok: het kooknat van de groenten kan eventueel gebonden worden, met wat maizena opgelost in water.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer