Afbeelding van Pittige rijst met bonen. Pittige rijst met bonen is het vrolijke Mexicaanse bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht, Pittige rijst met bonen is uitermate geschikt voor verschillende momenten en kan zowel warm als koud worden gegeten. Dit Pittige rijst met bonen recept is voldoende voor 6 tot 8 personen.
Benodigde ingrediënten Pittige rijst met bonen voor 6 tot 8 personen
- 0,6 dl olie
- 400 g langkorrelige rijst
- 1 gesnipperde ui
- 1 gehakte groene paprika
- 1 tl koriander
- 1 tl komijn
- 1 tot 2 tl tabasco
- zout
- 8,5 dl bouillon
- 460 g kidney beans uit blik, uitgelekt en afgespoeld
- 460 g tomaten uit blik
- gehakte peterselie
- Verhit olie in een braadpan of een grote pan.
- Voeg de rijst toe en kook deze tot het doorzichtig wordt. Voeg de ui, paprika, komijn en koriander toe en kook de rijst nog 2 minuten zachtjes.
- Voeg tabasco, zout, bouillon en bonen toe en breng dit alles aan de kook. Afdekken en circa 45 minuten laten koken, of tot de rijst gaar is en het meeste vocht opgenomen.
- Haal de pan van het vuur en roer voorzichtig de tomaten door de rijst. Laat de pan 5 minuten afgedekt staan.
- Roer de rijst los met een vork en bestrooi het gerecht met peterselie.
- Voorbereidingstijd: circa 25 minuten, kooktijd circa 50 minuten.
- Serveren: dien de rijst op met warme rijst of een salade als een lichte maaltijd of bijgerecht bij enchiladas of vlees of gevogelte, of gerechten met kaas en ei.
- Variatie: gebruik eens ontvelde tomaten in plaats van tomaat uit blik.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer