Benodigde ingrediënten Gesmoord varkensvlees met spinazie en paddestoelen voor 4 personen
- 225 g spinazie, harde steeltjes verwijderd, de blaadjes gewassen en in repen gesneden
- 4 gedroogde Chinese paddestoelen
- 2 el aardnootolie
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- 1 teentje knoflook, uit de pers
- 1 ui, in vier stukken verdeeld
- zout en peper
- 1 el bloem
- 450 g magere varkensfilet, in dunne repen gesneden
- 2 el water
- De paddestoelen 20 minuten in heet water weken, dan de stengels verwijderen en de hoedjes fijn hakken.
- Een wok verhitten, 1 eetlepel van de olie toevoegen en de pan bewegen om het oppervlak goed met de olie te bedekken. Spinazie en nootmuskaat in de wok doen, 5 minuten zacht koken en uit de wok halen.
- De rest van de olie aan de wok toevoegen en knoflook en ui in 5 minuten glazig bakken.
- Intussen de bloem mengen met een mespunt zout en wat versgemalen peper; de stukjes varkensvlees hierdoor halen.
- Het vlees bakken tot alle stukjes aan alle kanten bruin zijn. Water en paddestoelen toevoegen en het uimengsel terugdoen in de wok. De wok afdekken en alles 10 minuten zachtjes koken; af en toe roeren.
- Spinazie met zout en peper naar smaak toevoegen en zonder deksel 2 minuten laten koken.
- Voorbereiding: ongeveer 20 minuten, bakken 25 minuten.
- Kooptip:Tegenwoordig zijn de de grote supermarkten verse shiitake paddestoelen te koop!
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer