Chili met drie soorten bonen voor 6 personen • voeding.esthervrees.nl
Afbeelding van Chili met drie soorten bonen voor 6 personen

GEEN FOTO BESCHIKBAAR


Chili met drie soorten bonen is een Mexicaans hoofdgerecht en dit Chili met drie soorten bonen recept is bedoeld voor 6 personen. Hoewel Chili met drie soorten bonen regegelmatig wordt gezien als een soort soep, mag het eigenlijk wel gezien worden als een complete maaltijd. Chili met drie soorten bonen is een stevig en lekker pittig gerecht dat goed is gekruid en Chili met drie soorten bonen smaakt heerlijk.

Ingrediënten voor Chili met drie soorten bonen voor 6 personen

Benodigde ingrediënten Chili met drie soorten bonen voor 6 personen

  • 3 el plantaardige olie
  • 2 middelgrote, grof gehakte uien
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 el gemalen komijn
  • 2 tl scherpe paprikapoeder
  • 1 rode of groene Spaanse peper, gehakt en ontdaan van zaad
  • 680 g rundergehakt
  • 800 g tomaten uit blik
  • 90 g tomatenpuree
  • 1 tl oregano
  • 1 laurierblad
  • 1,5 dl bier
  • Zout en peper
  • 120 g uitgelekte kidney beans uit blik
  • 120 g uitgelekte chilibonen uit blik
  • 120 g uitgelekte pintobonen uit blik
  • 120 g uitgelekte kikkererwten uit blik

 


Afbeelding van Ingrediënten voor Chili met drie soorten bonen voor 6 personen

GEEN FOTO van Afbeelding van Ingrediënten voor Chili met drie soorten bonen voor 6 personen BESCIKBAAR

Bereiding: Chili met drie soorten bonen voor 6 personen

  1. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de uien toe en bak ze glazig.
  2. Voeg knoflook, komijn, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak alles 1 minuut. Roer het gehakt erdoor.
  3. Bak het gehakt lichtbruin en rul.
  4. Roer tomaten met eigen sap, tomatenpuree, oregano, laurierblad en bier erdoor.
  5. Voeg zout en peper toe en laat het mengsel 50 minuten afgedekt sudderen. Controleer af en toe het vloeistofpeil en voeg eventueel een beetje water toe.
  6. Roer vijftien minuten voor het eind van de kooktijd de bonen en kikkererwten erdoor.

  • Voorbereiding: de soep kan van tevoren klaargemaakt worden en de soep kan vervolgens op een later opgewarmd worden.
  • Serveren: serveer de soep met mais of tortillachips en garneer met zure room, geraspte kaas, blokjes avocado of gehakte bosui.
  • Invriezen: de soep kan 3 maanden bij -18℃ in de diepvries bewaard worden.

Foto's van de bereiding van Chili met drie soorten bonen voor 6 personen

GEEN FOTO'S BESCHIKBAAR 610px


Advertenties door Google™

Tip: Vertel over voeding.esthervrees.nl aan uw vrienden, familie en relaties

Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer


    Chinese voorgerechten     Mexicaanse voorgerechten tortillas
    Chinese hoofdgerechten     Mexicaanse hoofdgerechten
    Chinese nagerechten     Mexicaanse nagerechten
    Chinese bijgerechten     mexicaanse bijgerechten
    Binnenkort meer
    Contacteer ons     Recept toevoegen