Benodigde ingrediënten Garnalenquiche met pepers voor 8 personen
-
Deeg
- 120 g bloem
- snufje zout
- 60 g boter of margarine
- 0,3 tot 0,6 dl koud water
- 4 eieren
- 1,2 dl melk
- 1,2 dl koffieroom
- zout
- ½ teentje knoflook, geperst
- 125 geraspte kaas
- 3 bosuitjes, fijngehakte 2 groene Spaanse pepers, zonder zaad, fijngehakt
- 225 g gekookte garnalen, gepeld
- ongepelde gekookte garnalen en takjes peterselie om te garneren
Vulling
- Zeef de bloem met het zout boven een beslagkom, of meng ze in de keukenmachine
- Meng de boter door het mengsel tot een kruimelige massa, maar meng niet te lang.
- Roer er geleidelijk water door, voldoende om een bal van het deeg te kunnen vormen. Bij gebruik van een keukenmachine voeg je het water toe terwijl de machine aanstaat.
- Verpak het deeg in huishoudfolie en zet 20 tot 30 minuten in de koelkast.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad zodat het in een quichevorm van 25 cm doorsnede past.
- Klop eieren, melk, koffieroom, zout en knoflook samen los. Verdeel kaas, uit, Spaanse pepers en garnalen over de deegbodem en schenk het eiermengsel erover.
- Bak in 30 tot 40 minuten in een op 200 ℃ (gasstand 6) voorverwarmde oven tot hij gaar en goudbruin is. Verwijder de staartstukken en sprieten van de ongepelde garnalen. Gebruik ze samen met de peterselie voor garnering.
- Quiche met garnalen krijgt door de peper een Mexicaanse stijl.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer