Over Terschellinger potjekoek voor 1 tulband
Aan deze lekkernij heb ik zeer veel en alleen maar goeie herinneringen! Op Terschelling was ik als kind vaak op vakantie omdat mijn opa en oma er woonden en nog veel meer familie....er is een variant met en zonder gember. We namen na ons verblijf altijd wel potjekoek en wat pondkoek mee terug.
Benodigde ingrediënten Terschellinger potjekoek voor 1 tulband
- 500 gr Zelfrijzend Bakmeel (spelt)bloem waar je een extra zakje bakpoeder van 7 gr aan toevoegt
- 100 gram rozijnen
- halve liter melk
- 150 gr bruine basterd suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 1 zakje bakpoeder
- Vet de vorm even in en evt. bestrooien met wat paneermeel, of bloem (gebruik ik zelf altijd liever). Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle droge ingrediënten.
- Met een pollepel de melk er door roeren. Het moet dikker worden dan pannenkoekenbeslag. Zonodig even kort met de mixer met de kneedhaken.
- Het beslag in de tulband vorm gieten en een klein uurtje bakken op 175 graden. Plaats de vorm in het midden van de oven.
- Bereiding: koken inclusief voorbereiden 60 a 70 minuten.
- Variatie-tip: potjekoek met gember is ook een prima idee. Veel mensen eten de potjekoek graag in plakjes met roomboter erop. Strooi ook eens wat geschaafde amandelen over de bodem van het bakblik, voor een knapperige topping.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer