Mexicaanse tortilla's (12 stuks) • voeding.esthervrees.nl
Afbeelding van basis recept van Mexicaanse tortilla's (12 stuks)

GEEN FOTO BESCHIKBAAR


Afbeelding van 12 Mexicaanse tortilla's. Mexicaanse tortilla's worden in Noord-Mexico van oorsprong met tarwebloem gemaakt in plaats van maismeel hoewel maismeel ook een veel gebruikte meel soort is in veel gerechten. Bloemtortilla's zijn makkelijker te maken dan maismeeltortilla's. Dit Mexicaanse tortilla's recept is voldoende om 12 stuks Mexicaanse tortilla's zelf te maken.


Ingrediënten voor basis recept van Mexicaanse tortilla's (12 stuks)

 

Benodigde ingrediënten basis recept van Mexicaanse tortilla's (12 stuks)

  • 450 g bloem
  • 1 el zout
  • 90 g reuzel of plantaardig vet
  • 2,25 dl heet water

 


Afbeelding van Ingrediënten voor basis recept van Mexicaanse tortilla's (12 stuks)

GEEN FOTO van Afbeelding van Ingrediënten voor basis recept van Mexicaanse tortilla's (12 stuks) BESCIKBAAR

Bereiding: basis recept voor Mexicaanse tortilla's (12 stuks)

  1. Zeef bloem met zout boven een beslagkom en werk de reuzel erdoor tot een kruimelige massa ontstaat.
  2. Meng geleidelijk het water erdoor tot een zacht, kneedbaar deeg ontstaat.
  3. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot het egaal is. Bedek het met een vochtige theedoek.
  4. Snijd elke keer ongeveer 3 el deeg af en houd de rest afgedekt. Kneed er een bal van.
  5. Rol de deegbal men een met bloem bestoven deegroller uit tot een dunne roller uit tot een dunne cirkel. Snijd er met behulp van een bord een cirkel van 25 cm doorsnede van. Herhaal tot al het deeg gebruikt is.
  6. Bestrooi de tortilla's met bloem en stapel ze op. Dek ze af met een schone theedoek.
  7. Verhit een grote koekepan met dikke bodem en leg er voorzichtig een tortilla in. Bak die 10 seconden per kant. Stapel de tortilla's en houd ze afgedekt tot alle tortilla's gebakken zijn. Gebruik ze zoals in je recept vermeld staat.


  • Voorbereidingstijd: de voorbereidingstijd is circa 60 minuten (1 uur) om het deeg te maken en de tortilla's te rollen met een deegroller, de bereiding duurt circa 5 minuten.
  • Serveertip: gebruik dit Mexicaanse tortilla's recept voor elk recept dat om tortilla's of Mexicaanse tortilla's vraagt.
  • Bijgerecht: je kunt Mexicaanse tortilla's ook warm serveren als bijgerecht bij elk Mexicaans gerecht.
  • Invriezen: je kunt Mexicaanse tortilla's van tevoren maken, Mexicaanse tortilla's zijn namelijk prima in te vriezen.

     

    Hoe in te vriezen

    1. Stapel de tortilla's op
    2. Leg tussen de Mexicaanse tortilla's vetvrij papier of bakpapier.
    3. Stop de Mexicaanse tortilla's met na het maken van de afscheidingen met vetvrij papier of bak papier in passende diepvries dozen of diepvries zakken.
    4. Mexicaanse tortilla's kunnen in diepvrieszakjes of diepvries dozen 2 maanden in de diepvries worden bewaard.
    5. Als je de bevroren Mexicaanse tortilla's wilt gebruiken, Ontdooi de Mexicaanse tortilla's dan op kamertemperatuur.

Foto's van de bereiding van het basis recept voor Mexicaanse tortilla's (12 stuks)

GEEN FOTO'S BESCHIKBAAR 610px


Advertenties door Google™

Tip: Vertel over voeding.esthervrees.nl aan uw vrienden, familie en relaties

Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer


    Chinese voorgerechten     Mexicaanse voorgerechten tortillas
    Chinese hoofdgerechten     Mexicaanse hoofdgerechten
    Chinese nagerechten     Mexicaanse nagerechten
    Chinese bijgerechten     mexicaanse bijgerechten
    Binnenkort meer
    Contacteer ons     Recept toevoegen