Pikante kip voor 6 personen • voeding.esthervrees.nl
Afbeelding van Pikante kip voor 6 personen

GEEN FOTO BESCHIKBAAR


Pikante kip is een mexicaans hoofdgerecht Spaanse pepers, tomaten en koriander geven geven echt een typisch Mexicaanse smaak aan deze gegrilde kip. Dit Pikante kip recept is bedoeld voor 6 personen.

Ingrediënten voor Pikante kip voor 6 personen

 

Benodigde ingrediënten Pikante kip voor 6 personen

  • 6 kippeborsten, ontbeend
  • geraspte schil en sap van 1 limoen
  • 2 el olijfolie
  • grofgemalen zwarte peper
  • 5 el grove mosterd
  • 2 tl paprikapoeder
  • 4 rijpe tomaten, in vieren, ontveld en zonder zaden
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 1 geperst teentje knoflook
  • ½ gehakte jalapeñopeper of Spaanse peper, zonder zaden
  • 1 tl wijnazijn
  • snufje zout
  • 2 el gehakte verse koriander
  • hele korianderblaadjes, om te garneren

 


Afbeelding van Ingrediënten voor Pikante kip voor 6 personen

GEEN FOTO van Afbeelding van Ingrediënten voor Pikante kip voor 6 personen BESCIKBAAR

Bereiding: Pikante kip voor 6 personen

  1. Doe de kip met het limoensap en -schil, olie, mosterd, peper en paprikapoeder in een ondiepe schaal. Laat de kip circa 1 uur marineren - nu en dan omdraaien.
  2. Leg de tomaten circa 20 seconden (hangt af van de rijpheid) in kokend water om ze makkelijk te kunnen ontvellen. Laat ze daarna schrikken in koud water. Het velletje is er nu gemakkelijk af te halen.
  3. Doe tomaten, sjalotjes, knoflook, pepertje, azijn en zout in een keukenmachine of blender en hak ze grof. Roer er koriander doorheen.
  4. Zet de kip onder de grill en bewaar de marinade. Grilleer de kip met het vel naar boven 7-10 minuten, afhankelijk van de afstand tussen de kip en de grill.
  5. Dikwijls bestrijken met de resterende marinade. Herhaal met de andere kant. Strooi na het grilleren wat zout erover.
  6. Leg de kip op borden en garneer met korianderblaadjes- of takjes. Serveer de kip met een lepel tomatensaus ernaast.

 

  • Voorbereiden: tomatensaus kun je van tevoren klaarmaken; het is ook lekker met vlees of zeevruchten, of als dip bij tortillachips.
  • Let op: maak gebruik van latex rubber handschoenen (zonder poeder of niet gepoederde handschoenen) als je pepers verwerkt of was de handen grondig. Raak ogen of gezicht niet aan voordat je je handen eerst gewassen hebt!

Foto's van de bereiding van Pikante kip voor 6 personen

GEEN FOTO'S BESCHIKBAAR 610px


Advertenties door Google™

Tip: Vertel over voeding.esthervrees.nl aan uw vrienden, familie en relaties

Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer


    Chinese voorgerechten     Mexicaanse voorgerechten tortillas
    Chinese hoofdgerechten     Mexicaanse hoofdgerechten
    Chinese nagerechten     Mexicaanse nagerechten
    Chinese bijgerechten     mexicaanse bijgerechten
    Binnenkort meer
    Contacteer ons     Recept toevoegen