Benodigde ingrediënten Pompoensoep met wortel en gember voor 4 personen
- 1 pompoen
- 1 grote winterwortel
- 3 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 1 tl koriander
- 1 tl gemalen komijn
- stukje gesneden verse gember
- olijfolie
- peper
- Garnering: peterselie en geroosterde pijnboompitten
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het in gelijke blokjes van 2 à 3 centimeter.
- Zet een pan op het vuur met olie, voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak dit op matig vuur, niet te donker laten worden.
- Voeg daarna de gesneden gember, komijn en koriander toe en roer het kort door.
- Voeg de wortel, pompoen en de bouillon toe. Breng het aan de kook en laat staan tot de pompoen zacht is, dit zal hooguit 20 minuten duren.
- Pureer het geheel met een staafmixer tot een mooi glad mengsel en voeg wat peper toe naar smaak.
- Je kunt daarna garneren met wat peterselie en geroosterde pijnboompitten.
- Bereidingstijd: Voorbereiding 15 minuten, koken 30 minuten, totaal 45 minuten.
- In totaal ben je klaar met deze gezonde Pompoensoep met wortel en gember voor 4 personen in 3 kwartier!
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer