Benodigde ingrediënten Gevulde tomaten met geitenkaas voor 2 personen
- 2 tomaten
- 1 kleine ui, in heel dunne ringen gesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- een paar takjes peterselie, fijngehakt
- 75 g zachte geitenkaas of kwark
- peper en zout
- 8 zwarte olijven, in kleine stukjes gesneden
- verse basilicum of tijm, fijngehakt naar smaak
- een paar blaadjes sla
- Was de tomaten, snijd ze doormidden. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de vruchten.
- Keer de uitgeholde tomaten om zodat het vocht er uit kan lopen. Meng voor de vulling het vruchtvlees met de overige ingredië nten en schep het in de holle of op aparte kleine bordjes en leg de overgebleven vulling er naast.
- Variatie gebakken gevulde tomaat: Vul de tomaten zoals hierboven maar leg ze daarna in een ingevette vuurvaste schaal.
- Verwarm de oven voor op 200℃ en zet de schotel ongeveer een half uur in het midden van de oven.
- Leg de gevulde tomaten op blaadjes sla op een schaal.
- Bereidingstijd: voorbereiding 15 minuten. Bakken in oven 30 minuten. In totaal ben je klaar met dit leuke voorafje Gevulde tomaten met geitenkaas voor 2 personen in 3 kwartier!
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer