Afbeelding van Tacosaus voor 2,5 deciliter. Een Tacosaus basisrecept met zeer veel toepassingen zoals Tacosaus gebruiken als saus, Tacosaus gebruiken als garnering, Tacosaus gebruiken als dipsaus en als je Tacosaus als een ingrediënt gebruikt, geeft Tacosaus een gerecht extra pit. Dit PTacosaus recept is voldoende voor 2,5 deciliter.
Benodigde ingrediënten Tacosaus voor voor 2,5 deciliter
- 1 el olie
- 1 gesnipperde ui
- 1 groene paprika, in blokjes
- ½ tot 1 rode of groene Spaanse peper
- ½ tl gemalen komijn
- ½ tl teentje geperste knoflook
- ½ tl gemalen koriander
- snufje zout, peper en suiker
- 400 g tomaten uit blik
- tomatenpuree naar keuze
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg ui en paprika toe en bak die langzaam enigszins zacht.
- Hak de Spaanse peper en voeg die samen met komijn, koriander en knoflook toe. Bak dit nog 2 tot 3 minuten.
- Voeg suiker, zout, peper en tomaten met sap toe.
- Kook de saus dan nog 5 tot 6 minuten op een matig vuur totdat ze indikt. Voeg eventueel tomatenpuree toe voor de kleur. Breng de saus op smaak en gebruik haar warm of koud, afhankelijk van je recept.
- Serveren: gebruik tacosaus bij hoofdschotels met vis, vlees of gevogelte, taco's, tostadas en nachos, als dipsaus bij chips.
- Invriezen: vul diepvriesdoosjes met de saus op kamertemperatuur. Deze saus kan tot 3 maanden bewaard worden in de diepvriezer. Ontdooi het bij kamertemperatuur en breek de saus in stukje tijdens het ontdooien.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer