Over Aardappelgratin met spek voor 4 personen
Benodigde ingrediënten Aardappelgratin met spek voor 4 personen
- 750 gr voorgekookte aardappelschijfjes
- 250 ml melk
- 250 ml slagroom
- Verse tijm en wat bieslook ter garnering
- 2 teentjes knoflook
- 1 ei
- Peper en zout
- Boter om in te vetten
- 100 gr geraspte belegen kaas
- Verwarm de melk en slagroom in een steelpannetje en voeg de gekneusde teentjes knoflook toe. De teentjes heb je eerst gekneusd met een mes of geperst.
- Bind een paar takjes tijm bij elkaar en voeg deze ook toe aan de melk. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Laat 10 minuten op zacht vuur staan. Verwarm de oven op 200 graden. Vet een flinke ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes er over. Laat de melk een beetje afkoelen en verwijder de knoflook en de tijm met behulp van een zeefje.
- Roer het eitje er door. Zorg er voor dat de melk niet meer te heet is anders gaat het ei al stollen. Giet de het melk-roommengsel over de aardappeltjes totdat ze allemaal net onder staan.
- Verdeel de kaas erover en zet de schotel 30 minuten in de oven. Controleer even of de aardappeltjes goed gaar zijn, en zet ze anders nog 10 minuten in de oven.
- Voorbereiding: koken inclusief voorbereiden 50 minuten.
- Tip: Dit is typisch een gerecht dat goed te combineren is met een lekkere salade. Naar keuze kun je nog een extra groente toevoegen aan de gratin.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer