GEEN FOTO BESCHIKBAAR
Deeg
- 100 g margarine
- 450 g bloem, gezeefd
- mespunt zout
- 1,4 dl water
Vulling
- 3 bananen
- 2 tl suiker
- snufje kaneel
- enkele druppels citroensap
- 2 eierdooiers, geklopt
Voor de garnering adviseren wij verse gehakte peterselie of bieslook te gebruiken
GEEN FOTO van Afbeelding van Ingrediënten voor Banaan in bladerdeeg voor 4 personen BESCIKBAAR
- De margarine in de bloem klein snijden en het zout toevoegen. Geleidelijk het water aan de bloem toevoegen. Dit met uw handen kneden om er een bal van te vormen. De deegbal in een vochtige doek wikkelen en 30 minuten op een koele plaats leggen.
- De bananen schillen en fijnmaken met een vork. Suiker, kaneel en citroensap toevoegen. Goed mengen.
- Het deeg op een licht met bloem bestrooid oppervlak uitrollen en er rondjes uit snijden. Op elk deegrondje wat bananenvulling scheppen. De deegrondjes tot een halvemaanvorm vouwen en de randen eerst met de vingers en daarna met een vork dichtdrukken.
- Zo doorgaan tot alle deeg en vulling gebruikt zijn.
- De deegpakjes bestrijken met de geklopte eierdooier. Enkele gaatjes in het deeg prikken, zodat tijdens het bakken de stoom kan ontsnappen. De pakjes in de oven ongeveer 20 minuten knapperig en goudbruin bakken. Electrische oven op 180℃ of gasoven stand 4.
GEEN FOTO'S BESCHIKBAAR 610px
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer