Loempias 12 stuks • voeding.esthervrees.nl
Afbeelding van Loempia's 12 stuks

GEEN FOTO BESCHIKBAAR


Ingrediënten voor Loempia's 12 stuks

Benodigde ingrediënten Loempia's 12 stuks

  • Wikkels
  • 120 g bloem
  • 1 ei, geklopt
  • koud water
  • Vulling
  • 225 g varkensvlees, zonder vet en in dunne reepjes gesneden
  • 120 g garnalen, gepeld en in stukjes gehakt
  • 4 fijngehakte bosuitjes
  • 2 tl gehakte verse gember
  • 120 g Chinese koolbladeren, fijngesneden
  • 100 g taugé
  • 1 el lichte sojasaus
  • wat sesamolie
  • 1 ei, geklopt

 


Afbeelding van Ingrediënten voor Loempia's 12 stuks

GEEN FOTO van Afbeelding van Ingrediënten voor Loempia's 12 stuks BESCIKBAAR

Bereiding: Loempia's 12 stuks

  1. De bloem voor de wikkels in een kom zeven en een kuiltje in het midden maken. Het geklopte ei en ongeveer 1 eetlepel koud water toevoegen. Begin met een pollepel te kloppen en werk de bloem er vanaf de zijkanten langzaam door om een zacht deeg te maken.
  2. Voeg indien nodig nog wat water toe. Kneed het deeg tot het soepel en elastisch is. Leg het in een schaal en zet het afgedekt 4 uur of een nacht in de koelkast.
  3. Laat het deeg voordat u het gaat uitrollen op kamertemperatuur komen. Bestrooi een groot werkoppervlak goed met bloem en rol het deeg circa 5 mm dik uit.
  4. Snijd de deeglap in 12 gelijke vierkanten en rol elk stukje tot een vierkant van zo'n 15 cm uit. De wikkels moeten heel dun zijn. Dek ze daarna af met een vochtige doek en bereid de vulling.
  5. Het varkensvlees in een beetje bakolie 2 tot 3 minuten bakken. De andere ingrediënten voor de vulling toevoegen, behalve het geklopte ei, nog 2 tot 3 minuten bakken en af laten koelen.
  6. De wikkels met een van de punten naar u toe op een schoon werkoppervlak leggen. De randen licht met geklopt ei bestrijken.
  7. De vulling over alle twaalf wikkels verdelen en net boven werkoppervlak leggen. De randen licht met geklopt ei bestrijken.
  8. De voorste punt daarover vouwen, zodat de vulling geheel bedekt is. De loempia's oprollen en alle randen stevig vastdrukken.
  9. In een wok een beetje olie verhitten tot 190℃. Hierin afhankelijk van de grootte van de pan 2 tot 4 loempia's tegelijk aan beide kanten goudbruin bakken. De loempia's drijven naar de oppervlakte wanneer één kant bruin is en moeten dan worden omgedraaid. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en serveer ze heet.

 

  • Voorbereiding: ongeveer 50 minuten voor het deeg, het vullen en oprollen (deeg moet voor gebruik zeker 4 uur rusten); bakken ongeveer 20 minuten.

Foto's van de bereiding van Loempia's 12 stuks

GEEN FOTO'S BESCHIKBAAR 610px


Advertenties door Google™

Tip: Vertel over voeding.esthervrees.nl aan uw vrienden, familie en relaties

Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer


    Chinese voorgerechten     Mexicaanse voorgerechten tortillas
    Chinese hoofdgerechten     Mexicaanse hoofdgerechten
    Chinese nagerechten     Mexicaanse nagerechten
    Chinese bijgerechten     mexicaanse bijgerechten
    Binnenkort meer
    Contacteer ons     Recept toevoegen