Benodigde ingrediënten Kikkererwtenstamppot uit de oven met aubergine en gehakt voor 4 personen
- 750 kruimige aardappels, geschild en in stukken
- 125 g melk
- 1 bakje hummus, kant-en-klaar
- 5 eetl. olijfolie
- 2 aubergines, in grove stukken
- 1 blik kikkererwten
- 3 tl shoarmakruiden
- ½ fijngehakte rode peper
- 400 g half-om-half gehakt
- 1 bosje fijngehakte peterselie
- Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af, laat het uitlekken en stamp fijn met de melk en de hummus. Verwarm de oven voor op 200 C.
- Verhit intussen de olijfolie en bak hierin de aubergine gaar. Meng de gebakken aubergine met de aardappelpuree. Meng de kikkererwten met de shoarmakruiden, rode peper en het gehakt.
- Verdeel dit gehaktmengsel over de bodem van de overnschaal en schep hierop de puree. Bak de schotel circa 20 minuten in de oven.
- Bestrooi voor het serveren met de peterselie.
- Voorbereiding: 25 minuten, koken: baktijd oven 20 minuten.
- Variatie: In plaats van hummus kant-en-klaar is het natuurlijk ook leuk om zelf kikkerwten te maken en te verwerken, als je tijd en zin hebt. Deze zijn gekookt te koop, hou anders rekening met extra tijd voor weken en koken.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer