Benodigde ingrediënten gesuikerde appelen voor 4 personen
- 3 goudreinetten
- 1,15 l goed olie
- 4,3 dl sesamolie
- 100 g suiker
- 1 el geroosterd sesamzaad
Het beslag voor Gesuikerde appelen voor 4 personen
- 2 eieren
- 40 g bloem
- 40 g maizena
- ijswater
- De appelen schillen, het klokhuis eruit boren en de appelen in dikke ringen snijden.
- De ingredienten voor het beslag mengen en er met water een glad en dik beslag van maken.
- De appelringen eerst door de bloem en dan door het beslag halen.
- De twee soorten olie mengen en tot een matige temperatuur verhitten. De appelringen hier 1 minuut in bakken, uit laten lekken en apart leggen.
- De olie heet laten worden en de appelringen hierin nogmaals, gedurende 40 minuten seconden, bakken. Hierdoor worden ze heerlijk knapperig.
- De olie, op 3 eetlepels na, uit de pan gieten. Aande achtergebleven olie 3 eetlepels suiker toevoegen en op hoog vuur roeren tot de suiker karameliseert. De appelringen en het sesamzaad hierin leggen en alles voorzichtig omscheppen zodat ze met een karamellaagje bedekt worden.
- De appelringen uit de pan halen, even in ijswater dopen en serveren.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer