Benodigde ingrediënten voor Pilav van rijst en bonen voor 6 tot 8 personen
- 4 el olie
- 225 rijst, lange korrel
- 1 ui, gesnipperd
- 1 groene paprika, in stukjes gesneden
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- wat tabasco
- zout
- 1 l groentebouillon
- 450 g rode kidney beans uit blik, uitgelekt en afgespoeld
- 450 g tomaten uit blik, uitgelekt en in grove stukken
- gesneden
- gehakte peterselie
- De olie in een wok verhitten.
- De rijst toevoegen en bakken tot hij net ondoorzichtig wordt. Ui, paprika, komijn en koriander toevoegen. Nog 2 minuten zacht bakken.
- Tabasco, zout, bouillon en bonen toevoegen en het geheel aan de kook brengen. Afdekken en ongeveer 45 minuten zacht laten koken, of tot de rijst gaar is en het meeste geabsorbeerd.
- De pan van het vuur nemen en voorzichtig de stukjes tomaat erdoor scheppen. Afgedekt 5 minuten laten staan.
- Het mengsel met een vork losmaken en met peterselie bestrooien. Onmiddellijk serveren.
- Voorbereiding: 25 minuten, koken 50 minuten.
- Serveertip: serveren met salade en brood voor een lichte maaltijd; of als bijgerecht bij vlees, gevogelte, kaas of eiergerechten.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer