Benodigde ingrediënten Chinese-koolstamppot met paddestoelen en kabeljauw voor 4 personen
- 1 kg kruimige aardappel, geschild en in stukken
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 1 bosje fijngesneden lente-/ bosui
- 1 gesnipperde ui
- 250 g (kastanje) champignons, schoongeveegd en gehalveerd
- 400 g Chinese kool, in smalle reepjes
- circa 3 cm verse gember, geschild en geraspt
- 4 el arachideolie of vloeibaar bakproduct
- 3 el sojasaus of ketjap manis
- 50 ml warme melk
- 600 g kabeljauwfilet
- 1 el sambal badjak
- 2 el sesamzaad
- Kook de aardappels gaar in water met zout en de knoflook en gember. Verhit de arachideolie (de helft) en fruit hierin de ui goed bruin.
- Gooi de champignons erbij en bak die max 5 minuten mee. Roer de ketjap erdoor. Giet dan de aardappels af en stamp ze grof met de melk.
- Daarna schep je de helft van de champignons en alle koolreepjes erdoor en houd goed warm. De kabeljauwfilet wrijf je in met de sambal.
- Verhit de rest van de olie en bak de vis 3 minuten per kant. Rooster in de tussentijd ook het sesamzaad in een droge en hete koekenpan.
- Serveer de stamppot met de kabeljauw en de rest van de paddenstoelen. Bestrooi het geheel met het sesamzaad en de bosui.
- Voorbereiding: koken inclusief voorbereiden 40 minuten.
- Dat een stamppot niet altijd saai of standaard hoeft te zijn, blijkt wel uit dit oosterse recept met vis.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer