Benodigde ingrediënten Niertjes met spek voor 4 personen
- 450 g lamsniertjes
- 3 el sherry
- 2 el olie
- 8 plakjes ontbijtspek, in stukjes gesneden
- 1 ui, in vier stukken verdeeld
- 3 teentjes knoflook, uit de pers
- 1 el tomatenchutney
- 1 el lichte sojasaus
- 2 el water
- zout en peper
- 1 el maizena
- 1 el gehakte peterselie
- peterselie om te garneren
- De niertjes doormidden snijden en de harde kern met een scherp mes of een schaar verwijderen.
- De achterkant van de niertjes in een hekwerkpatroon inkerven. De sherry erover gieten en 15 minuten apart zetten.
- Een wok verhitten en de olie toevoegen. Spek, ui en knoflook toevoegen en 5 minuten roerbakken. Uit de wok scheppen.
- De niertjes toevoegen, de sherry bewaren en de 3 minuten roerbakken.
- De tomatenchutney erdoor roeren. Water en sojasaus aan de wok toevoegen, het spek-uimengsel er weer bij doen en zout en peper naar smaak toevoegen. Afdekken en 10 minuten zacht laten koken.
- Intussen de maizena door de sherrymarinade roeren.
- De peterselie en het maizenamengsel erdoor roeren. De saus even laten binden en garneren met peterselie.
- Voorbereiding: Voorbereiding ongeveer 20 minuten, inclusief 15 minuten marineertijd, bakken ongeveer 25 minuten. In minder dan drie kwartier zijn de voedzame Niertjes met spek voor 4 personen al klaar om op te dienen.
- Tip: de niertjes niet te lang en niet op te hoog vuur koken, want dan kunnen ze taai worden. Lekker met rijst.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer