Verse vruchten, gemarineerd in sinaasappel- en lycheesap met een vleug amandel. 4 personen.
Benodigde ingrediënten exotische-vruchtensalade voor 4 personen
- 1 papaja
- 1 granaatappel
- 2 kiwi's
- 4 ramboetanscheuten
- 4 lychees uit blik, plus het sap
- 3 bloedsinaasappelen
- 3 druppels amandelextract, bitter of gewoon
Tip: Gebruik je bladerdeeg vaker? Bekijk dan ook ons bladerdeeg recept.
- Alle vruchten, behalve de sinaasappelen, schillen en waar nodig de pitten verwijderen. De papaja, die zo rijp mogelijk moet zijn, doormidden snijden en met een kleine lepel alle pitten en vel verwijderen. De helften dun schillen. Het vruchtvlees nu in mooie plakjes of andere vormen snijden.
- Twee sinaasappelen schillen. Al het wit en de velletjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
- De overgebleven sinaasappel uitpersen en het sap mengen met het lycheesap uit het blikje. De druppels amandelextract hieraan toevoegen.
- Alle andere vruchten in plakjes, rondjes of kleine blokjes snijden en ze met de stukjes papaja en sinaasappel in een schaal leggen. Het vruchtensap hierover gieten en de vruchten in de koelkast laten marineren.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer