Golfkusttaco's voor 6 personen • voeding.esthervrees.nl
Afbeelding van Golfkusttaco's voor 6 personen

GEEN FOTO BESCHIKBAAR


Ingrediënten voor Golfkusttaco's voor 6 personen

Benodigde ingrediënten Golfkusttaco's voor 6 personen

  • 6 tortilla's (zie recept fruitempanada's)
  • olie om te frituren
  • Mole verde
  • 3 groene tomatillo's
  • 1 el olie
  • 1 teentje knoflook, grof gehakt
  • 30g koriander, grof gehakt
  • 2 groene pepers, grof gehakt
  • sap van 1 limoen
  • 1,4 dl zure room
  • snufje zout en suiker
  • ingrediënten voor de vulling
  • 225 g grote, rauwe garnalen, gepeld
  • 225 g sint-jakobsschelpen, grote in kwarten
  • 1 tl korianderzaad, gekneusd
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • zout en peper
  • 1 dl witte wijn
  • water
  • 1 kleine jicama, geschild en in luciferreepjes gesneden
  • korianderblaadjes en partjes limoen

 


Afbeelding van Ingrediënten voor Golfkusttaco's voor 6 personen

GEEN FOTO van Afbeelding van Ingrediënten voor Garnalen-eierrijst voor 6 personen BESCIKBAAR

Bereiding: Golfkusttaco's voor 6 personen

 

  1. Maak de tortilla's volgens het recept op 'basisrecepten'
  2. Voor de mole verde: verwijder de papierachtige schilletjes van de tomatillo's en snijd vruchtvlees in schijfjes. Verhit olie in een koekepan en bak de tomatillo's in circa 3 minuten zacht.
  3. Pureer ze met knofloook, koriander, Spaanse pepers en limoensap in de keukenmachine tot een glad mengsel. Zure room erdoor spatelen, op smaak brengen en in de koelkast zetten.
  4. Verhit minimaal 5 cm olie in een braadpan. Leg als de olie heet is is een tortilla erin en druk die met een metalen lepel onder de olie. Haal de tortilla eruit zodra ze uit begint te zetten en vouw haar dubbel in schelpvorm.
  5. Af laten koelen en hard laten worden. Herhaal met overige tortilla's. Houd ze, open kant naar onderen, warm in de oven.
  6. Doe garnalen, sint-jakobsschelpen, korianderzaad, sjalot en zout en peper in een koekepan met genoeg wijn om alles net te bedekken. Kook dit circa 8 minuten en roer nu en dan. De garnalen moeten roze worden en de sint-jakobsschelpen worden mat als ze gaar zijn.
  7. Vul alle tacoschelpen met een beetje jicama. Haal met een schuimspaan de zeevruchten uit het vocht en schik ze op de jicama. Bedek met mole verde en garneer met korianderblaadjes. Serveer met limoenpartjes.

 

  • Aan de Golf van Mexico worden de altijd geliefde taco's gevuld met zeevis.

Foto's van de bereiding van Golfkusttaco's voor 6 personen

GEEN FOTO'S BESCHIKBAAR 610px


Advertenties door Google™

Tip: Vertel over voeding.esthervrees.nl aan uw vrienden, familie en relaties

Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer


    Chinese voorgerechten     Mexicaanse voorgerechten tortillas
    Chinese hoofdgerechten     Mexicaanse hoofdgerechten
    Chinese nagerechten     Mexicaanse nagerechten
    Chinese bijgerechten     mexicaanse bijgerechten
    Binnenkort meer
    Contacteer ons     Recept toevoegen