Knolselderij kruidenstamppot met stoofvlees voor 4 personen • voeding.esthervrees.nl
Afbeelding van Knolselderij-kruidenstamppot met stoofvlees voor 4 personen

GEEN FOTO BESCHIKBAAR


Ingrediënten voor Knolselderij-kruidenstamppot met stoofvlees voor 4 personen

Benodigde ingrediënten Knolselderij-kruidenstamppot met stoofvlees voor 4 personen

  • 600g knolselderij, geschild in kleine blokjes
  • 400 g kruimige aardappels, geschild en in kleine blokjes
  • 1 el boter
  • 50 ml crème fraîche
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje bladselderij
  • 2 bosjes lente- of bosui, gewassen
  • stoofvlees
  • 600g runderlappen
  • 1 theel. olijfolie
  • 2 grof gehakte uien
  • 250 ml runderbouillon (van ½tablet)
  • 250 ml rode wijn
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels

 


Afbeelding van Ingrediënten voor Knolselderij-kruidenstamppot met stoofvlees voor 4 personen

GEEN FOTO van Afbeelding van Ingrediënten voor Garnalen-eierrijst voor 6 personen BESCIKBAAR

Bereiding: Knolselderij-kruidenstamppot met stoofvlees voor 4 personen

 

  1. Voorbereiden: Begin met het stoofvlees: bestrooi het vlees met zout, peper en de bloem. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees om en om bruin. Neem het vlees uit de pan en roer de aanbaksels toe. Voeg de uien toe en bak ze op een lage stand in 5 minuten bruin.
  2. Leg het vlees terug in de pan en giet de bouillon en wijn erbij. Breng aan de kook en zet de warmtebron laag. Laat circa 5 minuten koken zonder deksel en voeg dan de laurier en kruidnagels.
  3. Leg het deksel op de pan en laat het vlees op de laagste stand of in de oven op 100℃ in minimaal 2,5 uur gaar stoven. Neem het deksel van de pan en laat de jus op een lage stand nog circa 10 minuten inkoken.
  4. Bereiden: Kook de blokjes knolselderij en aardappel in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  5. Schep terug in de pan en voeg de boter en crème fraiche toe. Stamp tot een grove puree en breng op smaak met peper.
  6. Hak de kruiden en bosui grof en schep 5 minuten voor het serveren door de hete puree. Serveer de stamppot met het stoofvlees.

 

  • Voorbereiding: 30 minuten, koken: stooftijd 2,5 uur.
  • Variatie: Lekker gecombineerd met mosterd en zilveruitjes.

Foto's van de bereiding van Knolselderij-kruidenstamppot met stoofvlees voor 4 personen

GEEN FOTO'S BESCHIKBAAR 610px


Advertenties door Google™

Tip: Vertel over voeding.esthervrees.nl aan uw vrienden, familie en relaties

Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer


    Chinese voorgerechten     Mexicaanse voorgerechten tortillas
    Chinese hoofdgerechten     Mexicaanse hoofdgerechten
    Chinese nagerechten     Mexicaanse nagerechten
    Chinese bijgerechten     mexicaanse bijgerechten
    Binnenkort meer
    Contacteer ons     Recept toevoegen