Vissteak uit Szetsjwan is een pittig gerecht, Vissteak uit Szetsjwan is een heerlijke visschotel voor 4 personen.
Benodigde ingrediënten Vissteak uit Szetsjwan voor 4 personen
- 675 g schelvis
- 2 tl zout
- 30 g maizena
- 1 ei
Saus
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 schijfjes gemberwortel
- 2 Spaanse pepertjes
- 2 schijven Ja Chai tafelzuur uit Szetsjwan (zie tip kok)
- 1 gedroogd pepertje
- frituurolie
- 6 el kippebouillon
- 3 el sojasaus
- 2 el tomatenpuree
- 2 el hoisinsaus
- 1 el suiker
- 1 el wijnazijn
- 2 el droge sherry
- De vis in stukken van 5 x 2,5 cm snijden en deze inwrijven met zout. De maizena mengen met het ei. De vis aan alle kanten door het eimengsel halen.
- De ui dun snijden. De knoflook, gember, pepertjes, tafelzuur en het gedroogde pepertje fijnhakken.
- In een grote bakpan 4 eetlepels olie verhitten. De gesneden ui en de andere gehakte groenten toevoegen en alles 2 minuten roerbakken.
- De bouillon, sojasaus, hoisinsaus, puree, suiker, azijn en sherry toevoegen.
- In een diepe pan circa 7,5 dl olie verhitten. De vis in de olie leggen als deze heet is en gedurende 2 minuten uit laten lekken.
- De stukken vis in de pan met saus leggen als deze heet is en gedurende 2 minuten bakken. De vis uit de olie halen en uit laten lekken.
- De stukken vis in de pan met de saus leggen en ze voor het serveren nog 5 minuten in de saus laten sudderen.
Tip: gebruik bij gebrek aan Ja Chai uw eigen tafelzuur.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer