Varkensvlees Chow Mein voor 4 personen • voeding.esthervrees.nl
Afbeelding van Varkensvlees Chow Mein voor 4 personen

GEEN FOTO BESCHIKBAAR


Ingrediënten voor Varkensvlees Chow Mein voor 4 personen

Benodigde ingrediënten Varkensvlees Chow Mein voor 4 personen

  • 275 g mie
  • 1 el Chinese wijn of droge sherry
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 tl suiker
  • 450 g varkensfilet, in dunne reepjes gesneden
  • 3 el olie
  • 1 tl geraspte gemberwortel
  • stengel bleekselderij, in schijfjes gesneden
  • 1 prei, in dunne ringen gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • klein blikje bamboescheuten, in schijfjes gesneden
  • 1,4 dl kippebouillon of andere lichte bouillon
  • 30 g doperwtjes
  • 1 tl maizena
  • 1 el water
  • zout en peper

 


Afbeelding van Ingrediënten voor Varkensvlees Chow Mein voor 4 personen

GEEN FOTO van Afbeelding van Ingrediënten voor Garnalen-eierrijst voor 6 personen BESCIKBAAR

Bereiding: Varkensvlees Chow Mein voor 4 personen

     

  1. De mie 8 minuten in heet water weken of de aanwijzingen op het pak volgen. Onder de koude kraan afspoelen en goed uit laten lekken.
  2. De wijn in een grote kom mengen met sojasaus en suiker. Het vlees toevoegen, goed roeren en minstens 15 minuten laten marineren.
  3. De olie in een grote wok verhitten en gember, selderij en prei hierin 2 minuten roerbakken.
  4. De stukjes paprika en bamboescheut aan de wok toevoegen en nog 2 minuten roerbakken.
  5. De groenten uit de wok scheppen. Het vuur hoger zetten en het vlees erin doen; de marinade bewaren. Het vlees op hoog vuur in ongeveer 4 minuten al omscheppend gaar bakken.
  6. De groenten weer in de wok doen en door het vlees scheppen. De kippebouillon beetje bij beetje toevogen en goed blijven roeren.
  7. De doperwtjes toevoegen en 2 minuten verhitten.
  8. De maizena in het water oplossen en met de marinade vermengen.
  9. De marinade door het groente-vleesmengsel roeren. Goed roeren tot de saus mooi gebonden is. De mie toevoegen, omscheppen en alles goed verwarmen.
  10. Met zout en peper op smaak brengen, nog 3 minuten zacht laten koken en serveren.

 

  • Tijd: voorbereiding ongeveer 25 minuten, inclusief marineertijd; bakken ongeveer 20 minuten.
  • Variatie: het varkensvlees kun je vervangen door rund- of kippevlees.
  • Serveren: dit kan samen met gekookte rijst en kroepoek.

Foto's van de bereiding van Varkensvlees Chow Mein voor 4 personen

GEEN FOTO'S BESCHIKBAAR 610px


Advertenties door Google™

Tip: Vertel over voeding.esthervrees.nl aan uw vrienden, familie en relaties

Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer


    Chinese voorgerechten     Mexicaanse voorgerechten tortillas
    Chinese hoofdgerechten     Mexicaanse hoofdgerechten
    Chinese nagerechten     Mexicaanse nagerechten
    Chinese bijgerechten     mexicaanse bijgerechten
    Binnenkort meer
    Contacteer ons     Recept toevoegen