Afbeelding van rode paprikasaus voor 4 deciliter . Rode paprikasaus is een pittig en zoet sausje dat aan een hoofdschotel of voorafje een kleurig en smakelijk accent geeft. Dit rode paprikasaus recept is voldoende voor om 4 deciliter rode paprikasaus zelf te bereiden.
Benodigde ingrediënten basis recept voor 4 deciliter rode paprikasaus
- 5 rode paprika's, ontdaan van zaad
- 3 rode Spaanse pepers, ontdaan van zaad
- 350 g suiker
- 1,75 dl rode wijnazijn
- 2,25 dl vloeibare pectine
- Hak de paprika's met Spaanse pepers fijn met een keukenmachine.
- Doe suiker en azijn in een diepe pan met dikke bodem en los op een zacht vuurtje de suiker op.
- Voeg het paprikamengsel toe en breng het aan de kook. Laat het 15-20 minuten sudderen.
- Roer de pectine erdoor, breng de saus op een hoog vuur aan de kook en kook tot het mengsel ingedikt is en de lepel een spoor achterlaat als hij door de vloeistof getrokken wordt.
- Giet de saus in gesteriliseerde potten tot 1,25 cm van de bovenkant. Leg een rondje waspapier (waskant naar onderen) op de saus.
- Dek de potten of onmiddellijk af of laat ze eerst afkoelen voordat je de deksels erop doet.
- Voorbereidingstijd: voor de voorbereiding van rode paprikasaus ben je circa 20 minuten nodig,
- kooktijd: de kooktijd voor rode paprikasaus is tussen de 20 minuten en de 25 minuten.
- Voorbereiding: steriliseer de potten welke je gebruiken gaat voor de rode paprikasaus door de potten 15 minuten in een hete oven te zetten.
- Bewaar advies: eenmaal geopend moet de pot met paprikasaus in de koelkast bewaard worden.
- Serveren: je kunt de rode paprikasaus serveren bij gerechten met vlees, gevogelte, groenten, eieren of kaas.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer