Marokkaanse couscous met kip voor 4 personen • voeding.esthervrees.nl
Afbeelding van Marokkaanse couscous met kip voor 4 personen

GEEN FOTO BESCHIKBAAR


Ingrediënten voor Marokkaanse couscous met kip voor 4 personen

Benodigde ingrediënten Marokkaanse couscous met kip voor 4 personen

  • 500 g couscous
  • 500 g kipfilet in stukjes
  • 4 el olijfolie
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 kaneelstokje
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 wortel
  • 2 tomaten
  • eventueel klein blikje kikkererwten
  • 1 kippebouillonblokje
  • 50 g rozijnen
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • zout en peper
  • zakje kruidenmix voor couscous of maak het zelf met ons recept:

 


Afbeelding van Ingrediënten voor Marokkaanse couscous met kip voor 4 personen

GEEN FOTO van Afbeelding van Ingrediënten voor Garnalen-eierrijst voor 6 personen BESCIKBAAR

Bereiding: Marokkaanse couscous met kip voor 4 personen

 

  1. Was alle groenten goed voor gebruik. Schil dan de wortel, halveer deze over de lengte en snijd dunne plakjes.
  2. Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Doe hetzelfde met de rode peper. Pel en snipper de ui en snijd ook de knoflook fijn.
  3. Vervolgens is de courgette aan de beurt, snijd deze in dunne schijfjes van 1 cm. Ook de tomaat in stukjes van 1 cm snijden.
  4. Bestrooi de kip met de kruiden, verhit olie in een hapjespan of wok. Bak de kip hierin in 10 minuten mooi bruin.
  5. Voeg als eerste de wortel, ui en paprika toe en bak dit 3 minuten. Dan nu de rode peper, courgette en kruidenmix toevoegen. Tot slot komt hier de tomaat bij, water, abrikozen, rozijnen, kaneelstokje en bouillonblokje.
  6. Breng het geheel aan de kook terwijl je blijft roeren, laat het 10 minuten doorsudderen totdat alle groente voldoende gaar is geworden.
  7. Tegelijkertijd maak je de couscous; doe in een schaal 500 ml kokend water en 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout. Voeg de couscous toe en laat het 3 minuten wellen.
  8. Als laatste roer je de couscous los met een vork, verwijder je de kaneel en schep je het kip-groentemengsel op de couscous. Giet de rest van de olijfolie erbij en eet smakelijk.

 

  • Bereidingstijd: bereiding in totaal 30 minuten.
  • Kooktip: als de couscous toch te droog blijkt, kun je natuurlijk naar smaak altijd nog wat extra kokend water toevoegen. Naar keuze zijn er nog kikkererwten toe te voegen.

Foto's van de bereiding van Marokkaanse couscous met kip voor 4 personen

GEEN FOTO'S BESCHIKBAAR 610px


Advertenties door Google™

Tip: Vertel over voeding.esthervrees.nl aan uw vrienden, familie en relaties

Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer


    Chinese voorgerechten     Mexicaanse voorgerechten tortillas
    Chinese hoofdgerechten     Mexicaanse hoofdgerechten
    Chinese nagerechten     Mexicaanse nagerechten
    Chinese bijgerechten     mexicaanse bijgerechten
    Binnenkort meer
    Contacteer ons     Recept toevoegen