Over Salsa Brava voor 4 personen
Benodigde ingrediënten Salsa Brava voor 4 personen
- 1 flinke theelepel pimentón dulce
- 1 flinke theelepel pimentón picante
- 1 theelepel suiker
- 1 witte ui, fijngesneden
- 2 knoflooktenen, fijngesneden
- 700 gram rijpe tomaten of 2 blikken tomatenblokjes op sap
- scheutje sherry azijn
- zwarte peper
- zout
- olijfolie
- Start met de saus te maken door de tomaten te raspen, waarbij je het vel overhoudt, als je verse tomaten gebruikt. Meng de geraspte tomaten of de tomatenblokjes met één eetlepel suiker en laat dit even staan.
- Verhit een beetje olijfolie in een sauspan en pocheer daarin de ui met een snufje zout tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe, roer alles wat om en zodra de knoflook begint te ruiken doe je de twee soorten pimentón erbij.
- Roer alles weer goed om en als de pimentón zijn geur afgeeft voeg je de tomaat en azijn eraan toe.
- Zet het vuur hoger tot alles begint te koken, draai daarna het vuur laag en laat de saus inkoken tot het water van de tomaten is verdampt en je een dikke saus hebt gekregen. Pureer de saus tot het de dikte heeft die je wil.
- Bereiding: koken inclusief voorbereiden 30 minuten.
- Deze Salsa Brava smaakt vanzelfsprekend geweldig bij de vermaarde patatas bravas!
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer