Een afbeelding van Gegrilde paprikasalade kan je hier boven bekijken. Door de paprika's te verschroeien krijgen ze een heerlijk rooksmaakje en zijn de paprika's makkelijker te ontvellen. Dit Gegrilde paprikasalade recept is voldoende voor 6 personen.
Benodigde ingrediënten Gegrilde paprikasalade voor 6 personen
- 6 rode paprika's
- 1 dl olijfolie
- 2 el wijnazijn
- zout en peper
- 1 teentje grof gehakte knoflook
- 1 bosuitjes, in ringetjes
- Verwarm de grill voor, snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaalijsten en stelen.
- Druk de paprika's met de handpalm plat en bestrijk de buitenkant licht met olie. Leg de paprika's op een rooster onder de grill.
- Grill de paprika's tot de velletjes goed verschroeid zijn. Draai de paprika's niet om.
- Wikkel de paprika's in een schone doek en laat ze circa 15-20 minuten staan.
- Haal de paprika's uit de doek en verwijder de schil met een scherp mesje. Snijd ze in reepjes of in stukjes van 2,5 cm.
- Meng de overgebleven olie met azijn, zout en peper. Leg de paprika's in een schaal en giet de dressing erover.
- Bestrooi de paprika's met knoflook en bosui en laat ze circa 30 minuten staan, voordat je ze serveert.
- Voorbereidingstijd: circa 20 minuten, 10 tot 12 minuten grillen
- Bereiding: paprika's moeten goed verschroeid zijn, wil de schil makkelijk loslaten. Door ze in een doek te wikkelen, ontstaat er stoom, dat ervoor zorgt dat de schil gemakkelijker loslaat.
- Serveren: Serveer de paprika's als een voorafje, of roer ze door gekookte en afgekoelde rijst als een salade.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer