Benodigde ingrediënten Basisrecept voor satésaus voor 4 personen
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 150 ml melk
- 2 eetlepels ketjap
- ½ eetlepel sambal oelek
- 2 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker olijfolie, om in te bakken
- Pers de knoflook en snipper het uitje.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpannetje en fruit hierin de ui en de knoflook aan.
- Voeg de overige ingrediënten toe, roer dit met een garde goed door en breng het aan de kook. Blijf roeren tot een gladde, dikkige saus ontstaat. Het liefste direct warm serveren en genieten.
- Bereiding: koken inclusief voorbereiden 20 minuten.
- Waar smaakt satésaus nu niet lekker bij? Bij heel veel dingen wel in ieder geval. Voor een echt pittige saus gebruik je beter een hele eetlepel sambal.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer