Een eenvoudig klaar te maken tacosaus maakt gewone gehaktballen weer speciaal en leuker om op te eten. Albigonada's is een Mexicaans hoofdgerecht en dit Albigonada's recept is voldoende voor 4 personen.
Benodigde ingrediënten Albigonada's voor 4 personen
- 225 g kalfsgehakt
- 225 g rundergehakt
- 1 teentje geperste knoflook
- 2 el paneermeel
- ½ Spaanse fijn gehakte peper, ontdaan van zaad
- ½ tl gemalen komijn
- zout en peper
- 1 geklopt ei
- 3 el olie
- 2,5 dl tacosaus (zie basisrecept voor tacosaus)
- 2 gehakte bosuitjes
- Roer kalfsgehakt, rundergehakt, knoflook, paneermeel, Spaanse peper, komijn en zout en peper goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje het ei toe.
- Leg het mengsel op een met bloem bestrooid aanrecht en verdeel het in 16 gelijke porties.
- Maak er met bloem bedekt balletjes van.
- Verhit de olie in een grote koekepan op een hoog vuur.
- Bak, als de olie heet is, de gehaktballetjes in 5 tot 10 minuten egaal bruin. Draai ze veelvuldig om.
- Laat de gebruinde gehaktballen goed uitlekken op keukenpapier. Leg ze daarna in een ovenschaal en giet er tacosaus overheen.
- Verhit ze 10 minuten in een op 180℃ (gasstand 4) voorverwarmde oven. Serveer ze bestrooid met bosuitjes.
- Serveertips: serveer de gehaktballen met rijst, bonen of guacamole. Besprenkel ze eventueel met zure room.
- Invriezen: braad de gehaktballen en laat ze afkoelen. Leg ze op vetvrij papier in de diepvries tot ze stevig zijn. Doe het over in diepvriesdoosjes. Je kunt Albigonada's bij -18℃ tot 3 maanden in de diepvries bewaren. Ontdooi ze in de koelkast en warm ze op volgens het recept.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer