Benodigde ingrediënten Stoofpot met ontbijtspek, venkel en mosselen voor 4 personen
- 400 g gerookte ontbijtspek, aan een stuk
- 2 eetl. olijfolie
- 2 uien, fijngesnipperd
- 2 venkelknollen in stukjes, loof apart
- 2 teentjes fijn gehakte knoflook
- 1 theel. gedroogde dragon
- 1 eetl. bloem
- 100 ml droge witte wijn
- 1 kg mosselen, gespoeld
- Snijd het spek in dikke plakken. Verhit de olie in een hapjespan en bak het spek om en om. Neem uit de pan en roer de aanbaksels los.
- Voeg de ui toe aan het bakvet en fruit in circa 5 minuten zacht en bruin. Voeg de venkel, knoflook en dragon toe en fruit nog 1 minuut mee. Bestrooi alles met de bloem en roer even door.
- Giet de wijn erbij, breng al roerend aan de kook en laat 1 minuut zachtjes koken. Verwijder mosselen die na een tik op het werkvlak niet opengaan. Leg de rest van de mosselen op de groenten in de pan en laat ze afgedekt in circa 5 minuten open stomen.
- Schep alles goed om en voeg het spek toe. Stoof afgedekt nog 5 minuten verder. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de stoofpot met het venkelgroen.
- Voorbereiding: 5 minuten en koken: circa 25 minuten.
- Lekker met gebakken krieltjes. Vervang de dragon eens door Provencaalse kruiden.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer