10 stuks Fruitempanada's • voeding.esthervrees.nl
Afbeelding van 10 stuks fruitempanada's

GEEN FOTO BESCHIKBAAR


Tortilla's kunnen ook zoet gegeten worden, bijvoorbeeld met roomkaas en abrikozen of exotische vruchten. Fruitempanada's behoren tot de Mexicaanse nagerechten en dit fruitempanada's recept ruitempanada's is voldoende om 10 stuks fruitempanada's klaar te maken.

Ingrediënten voor 10 stuks fruitempanada's

Benodigde ingrediënten 10 stuks fruitempanada's

  • Verse olie, om te frituren
  • poedersuiker

Tortilla's

  • 225 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 60 g plantaardig vet
  • 1,2-1,75 dl heet water

Vulling

  • 10 rijpe ontpitte abrikozen, gehalveerd of 460 g abrikozen uit blik, goed uitgelekt
  • 460 g roomkaas

 


Afbeelding van Ingrediënten voor 10 stuks fruitempanada's

GEEN FOTO van Afbeelding van Ingrediënten voor 10 stuks fruitempanada's BESCIKBAAR

Bereiding: 10 stuks fruitempanada's

  1. Zeef bloem, bakpoeder en zout boven een kom. Werk het plantaardige vet erdoor tot een kom. Werk het plantaardige erdoor tot er een kruimelige massa ontstaat. Roer er water doorheen tot het opgenomen is. Kneed zachtjes en voeg meer bloem toe als het deeg te plakkerig wordt. Laat het deeg 15 minuten afgedekt staan.
  2. Verdeel het deeg in 10 porties. Rol er op een werkblad, dat is bestoven met bloem, bolletjes van en laat ze afgedekt 20 minuten rusten.
  3. Rol daarna elke deegbal uit tot een cirkel van 18 cm doorsnede. Bedek de cirkels die klaar zijn. Verhit minstens 5 cm olie in een (frituur) pan tot 190℃
  4. Snijd abrikozen in kwart stukjes en de kaas in 10 gelijke stukken. Leg één stukje kaas en een even aantal stukjes abrikoos op de ene helt van elke tortilla. Vouw de andere helft erover, druk de randjes goed dicht en knijp er plooitjes in ter versiering.
  5. Frituur per keer één empanada tot beide kanten goudbruin zijn. Bedruip de bovenkant steeds met olie, zodat de tortilla luchtig wordt. Laat de empanada's op keukenpapier uitlekken en serveer ze heet, bestrooid met poedersuiker.

 

  • Variatie: Varieer eens met ander fruit, zoals verse guave, mango of papaja, of plakjes perzik of kersen!
  • Liefst van smullen direct na de bereiding.

Foto's van de bereiding van 10 stuks fruitempanada's

GEEN FOTO'S BESCHIKBAAR 610px


Advertenties door Google™

Tip: Vertel over voeding.esthervrees.nl aan uw vrienden, familie en relaties

Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer


    Chinese voorgerechten     Mexicaanse voorgerechten tortillas
    Chinese hoofdgerechten     Mexicaanse hoofdgerechten
    Chinese nagerechten     Mexicaanse nagerechten
    Chinese bijgerechten     mexicaanse bijgerechten
    Binnenkort meer
    Contacteer ons     Recept toevoegen