- 4 plakjes gerookte ham
- 1 Chinese kool
- 8,5 dl eendebouillon
- 1 el sesamzaad
- mespunt geperste knoflook
- 1 el sojasaus
- ½ tl witte wijnazijn
- zout en peper
- 1 eierdooier, geklopt
- De ham in gelijke blokjes snijden.
- De Chinese kool en dunne slierten snijden en 10 minuten in de bouillon laten koken.
- Sesamzaad , knoflook, ham en sojasaus erdoor roeren, met peper en zout op smaak brengen.
- De soep dan nog 10 minuten op zacht vuur laten koken. Dan met behulp van een theelepel de geklopte eierdooier in de soep laten druppelen. Het beste onmiddellijk serveren.
Variatie: Eventueel kun je de gerookte ham vervangen door een andere vleessoort welke je lekker lijkt.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer