Empanada's (hartige flapjes) 6 stuks • voeding.esthervrees.nl
Afbeelding van Empanada's (hartige flapjes) 6 stuks

GEEN FOTO BESCHIKBAAR


Ingrediënten voor Empanada's (hartige flapjes) 6 stuks

Benodigde ingrediënten Empanada's (hartige flapjes) 6 stuks

  • Deeg
  • 350 g bloem
  • snufje zout
  • 150 g boter of margarine
  • 0,8 dl koud water
  • 1 ei
  • Vulling
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine groene paprika, gehakt
  • 1 el olie
  • 225 g rundergehakt
  • 1 tl cacao
  • 1 el bloem
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl oregano
  • zout en peper
  • 1 tot 2 Spaanse pepers, ontdaan van zaad en fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 el water
  • 2 el geschaafde amandelen
  • 2 el rozijnen

 


Afbeelding van Ingrediënten voor Empanada's (hartige flapjes) 6 stuks

GEEN FOTO van Afbeelding van Ingrediënten voor Garnalen-eierrijst voor 6 personen BESCIKBAAR

Bereiding: Empanada's (hartige flapjes) 6 stuks

 

  1. Bereid het deeg zoals beschreven in het vorige recept.
  2. Smoor ui, knoflook en groene paprika tot ze zacht zijn. Voeg vlees toe en bak dat snel tot het goed bruin is.
  3. Voeg cacao, bloem, specerijen, oregano, zout en peper toe. Roer goed, laat even koken en voeg Spaanse pepers, tomatenpuree en water toe. 10 tot 15 minuten zachtjes laten koken, amandelen en rozijnen toevoegen en af laten koelen.
  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en maak 6 rondjes van 15 cm doorsnede (gebruik hiervoor een schotel of deksel).
  5. Bedek de helft van elk deegrondje (gebruik hiervoor een schotel of deksel).
  6. Bedek de helft van elk deegrondje met de afgekoelde vulling en bevochtig de randjes met water.
  7. Leg de flapjes op een bakplaat en bestrijk ze egaal met ei geklopt met zout.
  8. Prik met een vork enkele gaatjes erin en bak ze in 15 minuten goudbruin in een op 220℃ of gasstand 7 voorverwarmde oven.

 

  • Voorbereiding: circa 30 minuten inclusief afkoelen. Kooktijd 20 voor de vulling en 15 minuten voor de flapjes.
  • Voorbereiden: de flapjes kunnen van tevoren worden gebakken. Warm ze voor het opdienen 5 minuten op in een hete oven. Koud serveren kan ook.
  • Serveertip: warm of koud met een salade voor een lichte maaltijd of picknick.

Foto's van de bereiding van Empanada's (hartige flapjes) 6 stuks

GEEN FOTO'S BESCHIKBAAR 610px


Advertenties door Google™

Tip: Vertel over voeding.esthervrees.nl aan uw vrienden, familie en relaties

Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer


    Chinese voorgerechten     Mexicaanse voorgerechten tortillas
    Chinese hoofdgerechten     Mexicaanse hoofdgerechten
    Chinese nagerechten     Mexicaanse nagerechten
    Chinese bijgerechten     mexicaanse bijgerechten
    Binnenkort meer
    Contacteer ons     Recept toevoegen