Benodigde ingrediënten Empanada's (hartige flapjes) 6 stuks
- Deeg
- 350 g bloem
- snufje zout
- 150 g boter of margarine
- 0,8 dl koud water
- 1 ei
- Vulling
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 kleine groene paprika, gehakt
- 1 el olie
- 225 g rundergehakt
- 1 tl cacao
- 1 el bloem
- ½ tl gemalen komijn
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl oregano
- zout en peper
- 1 tot 2 Spaanse pepers, ontdaan van zaad en fijngehakt
- 2 el tomatenpuree
- 3 el water
- 2 el geschaafde amandelen
- 2 el rozijnen
- Bereid het deeg zoals beschreven in het vorige recept. Smoor ui, knoflook en groene paprika tot ze zacht zijn. Voeg vlees toe en bak dat snel tot het goed bruin is.
- Voeg cacao, bloem, specerijen, oregano, zout en peper toe. Roer goed, laat even koken en voeg Spaanse pepers, tomatenpuree en water toe. 10 tot 15 minuten zachtjes laten koken, amandelen en rozijnen toevoegen en af laten koelen.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en maak 6 rondjes van 15 cm doorsnede (gebruik hiervoor een schotel of deksel).
- Bedek de helft van elk deegrondje (gebruik hiervoor een schotel of deksel).
- Bedek de helft van elk deegrondje met de afgekoelde vulling en bevochtig de randjes met water.
- Leg de flapjes op een bakplaat en bestrijk ze egaal met ei geklopt met zout.
- Prik met een vork enkele gaatjes erin en bak ze in 15 minuten goudbruin in een op 220℃ of gasstand 7 voorverwarmde oven.
- Voorbereiding: circa 30 minuten inclusief afkoelen. Kooktijd 20 voor de vulling en 15 minuten voor de flapjes.
- Voorbereiden: de flapjes kunnen van tevoren worden gebakken. Warm ze voor het opdienen 5 minuten op in een hete oven. Koud serveren kan ook.
- Serveertip: warm of koud met een salade voor een lichte maaltijd of picknick.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer