- 90 g bamboescheuten, in luciferstokjes gesneden
- 4 gedroogde zwarte Chinese paddestoelen, die 15 minuten geweekt zijn in warm water.
- 8,5 dl kippebouillon
- 1 el wijnazijn
- 2 el lichte sojasaus
- zout en peper
- ½ tl maizena, gemengd met weinig water
- 1 ei
- 10 stengels bieslook
Voor de garnering adviseren wij verse gehakte peterselie of bieslook te gebruiken
- De bamboescheuten 3 minuten blancheren in kokend en gezouten water.
- De scheuten afspoelen en uit laten lekken.
- De paddestoelen 10 minuten in kokend, gezouten water koken. Dit afspoelen en uit laten lekken.
- De bouillon aan de kook brengen en bamboescheuten, paddestoelen, wijnazijn en sojasaus toevoegen.
- Het geheel op smaak brengen met wat zout en peper en 10 minuten laten koken.
- De maizena erdoor roeren en de soep langzaam aan de kook brengen.
- Het vuur nu laag zetten. Het ei goed kloppen; het geklopte ei in een zeef doen en aan de soep toevoegen, door de zeef erboven heen en weer te schudden.
- De bieslooksprietjes in stukjes knippen en over de soep strooien. De soep vervolgens gloeiend heet opdienen.
Tip: de soep moet kokend heet zijn als het geklopte ei wordt toegevoegd; verse bieslook gebruiken en eventueel ook peterselie.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer